Om oss

Om GF Team Sandefjord


Vi er en klubb som legger vekt på samhold, mestring og treningsglede. Vi har medlemmer fra 8 år og opp til over 50 år.

Treningen vår passer for alle, om du vil konkurrere, mosjonere eller bare være sosial.

I klubbens oppvekst hadde vi fler forskjellige navn, blant annet Sandefjord BJJ. I 2017 ble vi en del av GF Team, et internasjonalt team med hovedkvarter i Brasil og skoler/klubber over hele verden.

GF Team Sandefjord er under Gilberto Ferraz, 4. grad svartbelte. Han kommer på besøk ca en gang i året og holder seminarer/treningsamling og gradering av klubbens medlemmer.

I dag har vi ca 130 medlemmer, hvorav 30 er barn, og vi vokser stadig.


Bjj er et godt alternativ for dem som ikke helt finner seg til rette i de tradisjonelle idrettene som håndball og fotball. Selv om dette er en individuell sport er det en veldig sterk team-følelse hos alle våre medlemmer.


HVA ER BJJ


Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) er en kampsport og et selvforsvarsystem som fokuserer spesielt på kamp på bakken. Det har sine røtter fra Judo og tradisjonell Jiu Jitsu.

BJJ startet i Brasil tidlig på 1900 tallet og spredte seg etterhvert utenfor landets grenser. Det var etter første stil-mot-stil turnering ved navn UFC at BJJ dominerte og ble verdenskjent.

BJJ går ut på at en mindre og svakere person kan vinne over en større og sterkere motstander ved å bruke rett teknikk, som blant annet vil være låser og bend på ledd eller kvelinger. Man kan altså stanse en angriper uten å slå et eneste slag!
Dette er en sport som passer for alle. En av grunntankene i Brasiliansk Jiu-jitsu er at du skal tilpasse teknikkene til deg.

Konkret vil treningen bestå av fallteknikk, frigjøringer fra grep, nedtagninger, låsegrep, samt bend og kvelinger, også kaldt «submissions». Og også det å forsvare seg på bakken. Treningene er lagt opp på en slik måte at alle kan delta og få utbytte. Uansett ferdigheter og fysikk vil du raskt merke at du kommer i bedre form med morsom trening. Det legges stor vekt på fri kamp og sparring, også kalt “å rulle”. Dette gjør man for å sikre at utøverne også er i stand til å utføre innøvde teknikker på en motstridende treningspartner, samt å nøytralisere motstanderens angrep.

Gilberto Bastos Ferraz


Gilberto, kallenavn «Funky», har svart belte 4. grad i BJJ og er vår Master eller professor. Alle klubbens svartbelter har fått sitt belte fra han. 


Gilberto’s (og vår ) «jiu jitsu linje» er : Conde Koma, luiz França, Oswaldo Fada, Monir Salomon, Jorge Pina Barbosa.


Gilberto er født og oppvokst i Brasil i São Lourenço. Han startet jiu jitsu i 1995 og fikk sitt svarte belte i 2003 av sin master Jorge Pina Barbosa.

Gilberto har ved siden av jiu jitsu en utdannelse innen kroppsøvning og idrett.

Gilberto har bodd og jobbet som jiu jitsu trener i São Lourenço Brazil, Granada Spain, London Uk, og Stavanger Norge. I dag bor han i Abu Dhabi med familien sin og jobber som Bjj innstruktør for militæret der.
Han har mye erfaring som konkurranseutøver og mange gode resultater fra store konkurranser. Han er en høyt respektert person innen jiu jitsu og en dyktig trener som både driver fram talenter og bygger samhold i teamet.


Gilberto elsker Freia melkesjokolade, cola zero og BJJ!